Una victòria important que fa justícia al treball de l’equip (28-04-2018)

El nostre Pre-infantil masculí aconsegueix una victòria molt important i soferta contra un dels rivals més forts del grup, el CB Olot A, tercer classificat.
Va ser un partit molt similar al jugat el cap de setmana anterior a Palamós. Es va veure un equip jugant més lliure i aprofitant bé allà on érem superiors, que en aquest cas era molt clar, a sota cistella. Es movia bé la pilota fins a trobar la millor posició pel llançament, ja fos directament al rebre a sota, o si l’equip rival es tancava, es treia la pilota pel tir exterior.

De mica en mica es va notant el que es practica als entrenaments; intentar córrer de seguida després de controlar el rebot defensiu i si no es pot, mirar de jugar de manera intel·ligent i pensant bé el que es fa segons els moviments dels nostres companys. D’aquesta manera cada cop es veuen menys aquelles situacions on ningú sabia que fer i on només hi havia moviment individual i impulsiu, sense pensar bé que podia provocar si es feia alguna acció.

El partit va començar una mica fluix per part dels nostres (4-8) de parcial que feia que l’Olot agafés els primers avantatges del partit. Un segon període molt més actiu i intens dels nostres va capgirar al marcador (13-10). A partir d’aquí, de mica en mica s’aconseguia asfixiar l’atac de l’Olot, molt tancats en defensa i controlant bé el rebot defensiu, permetia que l’equip rival no tingués segones opcions (20-12). Abans de la mitja part, els visitants van tornar a treure el cap en atac, però els de l’UE Cellera-Amer també van saber aprofitar les seves opcions ofensives, deixant el marcador a la mitja part amb un avantatge esperançador (30-20).

Un cinquè quart amb molt poc encert pels dos costats, només va beneficiar els de la Garrotxa, ja que els locals no van saber aprofitar l’avinentesa per marxar del marcador (32-21), només quedaven 3 períodes, però amb el potencial que té l’Olot, se’ls deixava ben vius pel final del partit. A poc a poc el marcador es va anar ajustant (36-29), entràvem en els dos últims períodes. Amb encara Palamós al cap, tornaven a aparèixer els nervis que ens van fer perdre el partit quant pràcticament el teníem guanyat. L’Olot es ficava a 3 punts (39-36) i només quedaven 5 minuts al davant. Semblava que la cistella es fes petita, que la pilota no volgués entrar, i ningú volia agafar la responsabilitat per tirar. Va ser un últim període d’infart, també s’ha de dir que en cap moment l’Olot va capgirar el marcador, però poc li va faltar, es va arribar als últims segons amb només 2 punts per sobre. Els olotins van tenir fins a dues opcions de tir en els últims 10 segons per guanyar el partit, ja que els dos intents van ser des de la línia de 3. El primer va ser aturat amb un tap d’un jugador dels nostres, i amb només 3 segons, una altra bona defensa va fer que l’Olot només tingués un últim tir a la desesperada que juntament amb la botzina final del partit, va fer esclatar d’alegria a uns nois que els hi feia molta falta guanyar un partit així i amb un rival com aquest. Resultat final (43-41).

Aquesta vegada la pressió i els nervis no van ser suficients per derrotar un equip que aquest any està creixent sobretot mentalment i està vivint situacions que fa que estiguin sempre al límit. Està clar que s’està guanyant una experiència necessària per competir els pròxims anys.
Només queda mirar endavant i intentar lluitar tots els partits que queden per quedar com més amunt millor, i anar millorant totes les situacions, tant individuals com col·lectives per seguir creixent.

El pròxim cap de setmana no tenim jornada de lliga, però diumenge 6 de maig, els nostres pre-infantils jugaran un amistós a Sant Feliu de Guíxols.

Xevi Creus