Un gran resultat per acabar la temporada (2018-05-12)

El sénior B de la Unió Esportiva Cellera Amer acaba en sisena posició d’una lliga que va començar amb 29 equips, un balanç positiu si hem de pensar que aquest equip va iniciar temporada pensant en fer un bon paper a la Territorial B de la província de Girona, però com tots sabeu la Federació ens va sorprendre i va unificar les 2 lligues en una de sola i per tant el Sénior B es va veure obligat a lluitar amb equips a priori molt més competitius.

Doncs la grata sorpresa ha sigut veure com aquest equip ha quedat per sobre de molts altres que pensaven fer un bon paper a la territorial A i és per això que només podem fer que felicitar-los per aquest gran resultat final i crec fermament que si no haguessin tingut els problemes de falta de jugadors en alguns partits en sénior B es podia haver plantat entre les tres primeres posicions.

Aquest dissabte es va disputar el darrer partit de la temporada, el rival va ser l’Atlètic Silenc i el resultat va ser contundent 89 a 59, un marcador que demostra la superioritat de la Unió Esportiva Cellera Amer B, tot i que hi va haver condicionants que varen afectar el rendiment de l’equip visitant que probablement no hauria perdut per tanta diferència.

El partit ja va començar amb una declaració d’intencions per part de l’equip local, 2 triples d’en Francis i una cistella d’en Parramon per deixar el marcador en un 8 a 0 en el minut 2. La veritat es que quan el sénior B està endollat no hi ha equip que el pari, però tot s’ha de dir que hi han d’haver factors que ajudin a promoure aquest endollament i un d’ells segurament va ser que l’Athlètic Silenc molt tancat en defensa li costava molt arribat a les pilotes exteriors i això feia que llançadors com en Francis o en Sergi Franco poguessin provar el tir des de llarga distància sense oposició després que l’equip mogués la pilota amb certa celeritat i encert. El quart va acabar en bones sensacions pel marcador 22-10 i perquè semblava que el rival no tenia ni força mental ni física per seguir el ritme dels d’en Pere Garangou.

El segon quart hauria anat pel mateix camí però 2 factors varen canviar la dinàmica en el marcador, però no sobre el parquet, el primer factor va ser quan la Unió Esportiva Cellera Amer va seguir generant bones ocasions des de l’exterior però l’encert va baixar en picat i segon factor, en un moment de lucidesa visitant, o millor dit, de lucidesa del jugador número 12 visitant, va ser capaç d’anotar 4 triples consecutius en gairebé quatre jugades continuades, 12 punts en part culpa nostre, ja que no vàrem arribar mai a tapar el llançament.
En aquesta part per sort varem vàreu viure dels pivots, no entraven els tirs exteriors però tant L’Albert, com en Marc o Marly varen estar atents al rebot i varen poder donar alguns punts per mantenir les distancies, 8 punts de l’Albert per posar un exemple.
Tampoc podem oblidar l’aportació d’en Sergi Franco, ja no parlo de la conducció del partit en el qual la seva aportació és indispensable sinó que sempre està atent per anotar algun punt i moltes vegades en moments importants.

El quart va acabar amb un parcial de 22 a 23 a favor de l’Athlètic Silenc i el marcador a la mitja part reflectia un 44 a 33 que feia justícia al que havíem vist durant el partit.

Aquí m’agradaria remarcar que poc abans de la mitja part un jugador visitant es va lesionar a la part baixa de la cama i va necessitar l’atenció d’una ambulància per atendre’l, desitgem una ràpida recuperació d’aquest jugador i que aviat pugui tornar a estar amb el seu equip. Aquest fet segur que va descentrar el rival, primer per l’impacte visual de veure un company amb una lesió que pel dolor semblava aparatosa i segon perquè l’entrenador en un bon tros de partit va ser qui va gestionar la situació i va haver de deixar el joc de l’equip una bona estona.

En fi, la resta de partit va ser de domini local, s’ha de suposar que sense aquest contratemps segurament l’equip visitant hauria lluitat força més, en tot cas vàrem poder veure un recital, un cop més d’en Francis, que dels 23 punts aconseguits en el tercer període, ell sol, en va fer 17. Finalment el jugador d’Anglès va acabar fent 38 punts. Moltes felicitats.

A l’inici del darrer quart un parcial de 18 a 0 va liquidar el partit, tot i que segurament aquest es va acabar en el tercer període quan el marcador assenyalava un 67 a 48,que veient el que passava a la pista, ja era suficient avantatge per dir que el partit estava resolt.

El marcador final 89 a 59. Un gran resultat per tancar una gran temporada del Sénior B. Felicitats a tots, us esperem a la temporada vinent.

Puntuació:

Francis 38
Parramon 16
Sergi 8
Clarà 8
Moreno 6
Marly 5
Creus 3
Oscar 3