Es deixen remuntar (2018-04-21)

Un pre-infantil amb molts alts i baixos no va saber tancar el partit quant ja el tenia pràcticament lligat.

Per explicar aquest partit serviria la dita aquella que diu: “No diguis blat si no és al sac i ben lligat”.

Aquest passat dissabte el nostre Pre-infantil visitava la pista del Bàsquet Vedruna Palamós, un camp sempre peculiar on mai saps que pot passar. En general i vist els últims partits, els nostres van jugar un bon partit, però no va ser suficient per endur-se una victòria que hagués anat molt bé, tant pels ànims com per a escalar posicions, ja que estem quasi al fons de la classificació.

Un primer quart molt fluix donava el primer avantatge a l’equip local (4-3). El segon període es van treballar molt bé les consignes des de la banqueta i es va saber fer una molt bona defensa i sobretot es va córrer ràpidament a atacar que des del meu punt de vista si això s’hagués fet durant tot el partit no haguérem tingut cap mena de problema per guanyar-lo, (5-15). Després de la pujada que vàrem fer, va tocar baixar, uns primers minuts del tercer període molt fluixos va permetre al Palamós eixugar la diferència en un tancar i obrir d’ulls, per sort, al final d’aquest mateix període l’equip va reaccionar i va seguir per davant del marcador. (17-22). Últim quart abans de la mitja part, l’equip local va aconseguir ajustar més el marcador, i els nostres, aquest cop si una mica més encertats de la línia de tirs lliure, varen aconseguir mantenir-se per davant (29-30).

El cinquè i sisè període varen ser molt igualats, hi va haver ratxes pels dos equips i això va fer que el marcador seguís amb la mateixa diferència de punts, però amb ara només dos períodes per jugar-se, (45-46). El setè quart, potser, els nostres millors 5 minuts del partit, un gran joc col·lectiu i sobretot ofegant el rival amb la defensa va fer que els nostres marxessin del marcador, (50-59). Però aquí, senyores i senyors va arribar l’enfonsada inexplicable. A l’inici d’aquest últim període podies veure les cares del rival que sortia a donar-ho tot, en canvi, tot i els ànims des de la grada i la banqueta, els nostres sortien que semblava que perdien de 20. I doncs, el desenllaç us el podeu imaginar, quant un equip surt a mossegar i l’altre surt sense estar centrat pel partit i amb moltes errades que no havíem tingut en cap moment, va provocar que a poc a poc l’equip local s’anés apropant i l’equip visitant, cada cop més nerviós, s’anés enfonsant, resultat final (62-59).

Un últim quart desastrós va marcar un partit que s’havia jugat i interpretat bastant bé pels nostres jugadors. Ens van demostrar que no s’han oblidat de jugar com equip, tal com van començar la temporada, però el que no saben controlar encara són els nervis i la pressió d’un partit molt igualat tot i anar pel davant del marcador. Són coses que es van aprenent a mida de fer partit rere partit, ara mateix no podem abaixar el cap, ens queda encara un total de 6 partits, començant per aquest pròxim dissabte 28 d’abril, a Amer, a les 9:30 contra el CB Olot. Un rival que ve de perdre a Vilafant i que té ganes de tornar a colar-se a una de les 2 posicions que els podria dur als Campionats de Catalunya. Ens espera un bon partit de bàsquet contra ja, uns vells coneguts.

Xevi Creus

Fotografies: Josep Niell