Enfonsen al rival a base de triples! (21-04-2018)

El Sénior B va vèncer a un rival directe com és el AE Cornellà per 73 punts a 69, en un partit molt igualat el qual no es va resoldre fins als darrers segons.

L’AE Cornellà arribava aquest partit amb només 6 jugadors de pista, tot i que poc després, en el transcurs del primer període s’afegiria un setè jugador que donaria una mica d’aire a l’equip, s’ha de suposar que a causa d’aquesta falta d’efectius els del Plà de l’Estany varen plantejar una defensa en zona des d’un inici. Aquest fet ho va aprofitar molt bé l’equip d’en Pere Garangou que compta sobretot amb bons llançadors des de llarga distància  per anotar un recital de triples que els donava els primers avantatges. S’arribava a la fi del primer quart amb un 18-14 a favor de la Unió i tots els punts locals varen ser des de més enllà de la línia de 6 ’25m.

El Joc visitant passava gairebé tot per les mans del jugador número (8) J.Congost, que va ser capaç de superar una vegada i una altra la defensa local, tant per efectuar una penetració directa que gairebé sempre acabava amb cistella com per penetrar i doblar la pilota a un jugador amb bona posició per encistallar,  aquest jugador va anotar 26 dels 69 punts del seu equip i va ser un autèntic mal son per la Unió.

A la mitja part s’arribava amb el resultat de 36 a 28, aquest cop en Pere va insistir en el Joc interior, ja que en aquell moment l’estadística del llançament exterior començava a baixar en picat i no podia ser que tot el joc local fos només el llançar de lluny, aquí va agafar una mica el protagonisme en Marc Clarà que es veia superior als pivots del Cornellà i va poder salvar una mica el mobles quan exteriorment no érem gens productius, en Marc va fer 7 dels 18 punts del quart. També s’ha de dir que tot i la baixa estadística en triples d’aquest període se’n varen transformar 3, 2 d’en Francis i 1 d’en Joan Moreno.

En el tercer quart ells varen intensificar el ritme, encertats en atac i dirigits magistralment per en J.Congost, l’AE Cornellà es permetia el luxe d’anotar amb facilitat, novament una simple penetració provocava un gran desajust defensiu que aprofitava al rival amb un parell de passades ràpides per trobar bones posicions de tir. Per sort quan semblava que el Cornellà havia de capgirar el marcador arribava algun triple local que tirava per terra el gran treball en atac  de l’equip verd i blanc. Finalment es va arribar al final del tercer quart amb un ajustat 51 a 48 i quedava un llarg darrer quart que decidiria un partit que fins el moment era molt bonic.

En aquest quart un gran Sergi Franco i sobretot un incommensurable Francis Gallardo varen dinamitar el partit, 11 punts en aquest quart d’en Francis, 33 en tot el partit, va ser clau per mantenir a ratlla l’equip del Plà de l’Estany i en Sergi va ser clau per sortir dels intents de pressió que en alguns moments d’aquest quart varem patir . Finalment en els últims instants a la desesperada el Cornellà va intentar fer faltes ràpides per intentar disminuir l’avantatge de 4 o 5 punts dels últims instants, la remuntada però ja no va ser possible i el Sénior B va sumar una victòria important per mantenir-se amb opcions a la part alta de la classificació.

Ara la setmana vinent tenim el derbi Cellera-Amer contra Cellera-Amer, A contra B i en el cas de victòria del B aquest podria marcar-se com a objectiu la tercera plaça de la classificació general de la Territorial A de la província de Girona. No us perdeu aquest gran partit el dissabte vinent a les 19:00 hores.

Puntuació:
Francis 33 punts
Sergi 11 punts
Creus 9 punts
Clarà 9 Punts
Moreno 6 punts
Parramon – 4 Punts
Marly – 1 punt.