A la quarta va la vençuda! (2018-03-17)

Excel·lent partit del sénior B contra un dels equips forts de la categoria, el Vilablareix citylift.

Aquesta era la quarta vegada que els 2 equips s’enfrontaven aquesta temporada, 2 cops en la primera fase i aquesta era ja la tornada de la segona fase i es pot dir clarament que els partits contra el Vilablareix ens expliquen la dinàmica de l’equip sénior B en aquesta lliga, una dinàmica que ha anat de menys a més i amb una mica de sort, sense tantes baixes, aquest equip podria estar lluitant a la part alta de la classificació.

A la tercera jornada de lliga de la 1a Fase el sénior B va rebre al Vilablareix a Amer i el resultat va ser de 46 a 81. Dos mesos després la visita a la seva pista va ser igual de dolorosa amb un resultat de 98 a 41.

Ja a la segona fase i a la territorial A, amb la baixa d’en Noguer però amb en Francis a l’equip i també amb en Meis vàrem caure a la seva pista per un ajustat 71 a 64 i finalment aquest dissabte la victòria va caure del nostre costat per 80 punts a 67. Se’ns dubte, això explica a on es troba aquest equip a hores d’ara sempre i quan puguin comptar amb tots els jugadors.

El partit de dissabte també va ser això, de menys a més, ja que el Vilablareix es va imposar en el primer quart amb un parcial de 14-21, però a part del resultat la sensació era que l’equip del Gironès era capaç d’anotar amb facilitat, a la que perdíem la pilota ells sortien al contraatac i sempre ens agafaven amb inferioritat numèrica i així varen arribar la majoria dels seus punts.

En Pere demanava intensitat defensiva, d’estar alerta a les ajudes i en atac va demanar més mobilitat de jugadors, ja que creia que jugàvem massa estàtics i això ens feia molt previsibles.

En tot cas les instruccions varen començar a funcionar, perquè a partir d’aquell moment l’equip va anar a més. Uns quatre minuts de certa igualtat en el segon període varen donar pas a 4 minuts fantàstics d’atac local, un parcial d’11 a 0 ens tornava a posar per davant en el marcador, amb 2 triples inclosos, el primer d’en Marc i el segon d’en Francis que feien aixecar la banqueta amb un crit d’aprovació i exaltació. Ara calia mantenir aquesta intensitat, ja que el rival per primera vegada es veia nerviós i això ja ens anava bé.

Arribàvem a la mitja part amb un ajustat 34 – 35, però a diferència del primer quart les bones sensacions anaven per costat local i això no era poca cosa.

El tercer període va ser espectacular, vaja, un festival, amb punts repartits gairebé per tots els jugadors de l’equip, fins hi tot en Bena va aconseguir un triple fantàstic en un moment crucial, tots varen sumar i així aquest equip és gairebé imparable. Ells ho varen intentar de totes maneres, individual, zona, pressió a partir de mitja pista, però no els hi va funcionar res i el parcial del quart va acabr sent simplement extraordinari (22-9) per deixar el marcador en un 56 -44 que no decidia el partit però sí que feia que el Vilablareix hagués d’arriscar per intentar eixugar la diferència de 12 punts i arriscar amb només 7 jugadors, no es cosa fàcil.

Els primers minuts varen ser igualats, amb intercanvi de cistelles per les dues bandes, però a la meitat del quart el Vilablareix va aconseguir 3 triples gairebé consecutius que varen escurçar les diferències a només 7 punts, i va haver uns moments de certa incertesa, però a partir d’aquell moment va arribar Sant Sergi Franco, amb un recital d’aquells que ja ens té acostumats, es va posar l’equip a l’esquena i va protagonitzar uns minuts espectaculars, 9 punts consecutius per seguir mantenint al Vilablareix a ratlla i finalment en el darrer minut per posar la cirereta en el pastís un nou triple d’en Francis per arrodonir el marcador a 80, simplement Fantàstic.

Nois, Sou Molt Grans.

La nota negativa, les lesions d’en Joan Moreno i l’Albert Parramon que esperem que es recuperin el més aviat possible.

Aquest cap de setmana toca anar a Begur, el partit d’anada va ser d’infart, amb victòria en el darrer segon, esperem no patir tant aquesta vegada. Fins molt aviat!

 

Punts:

Francis – 19
Sergi – 18
Noguer – 17
Clarà – 7
Marly – 7
Parri – 6
Moreno – 3
Oscar – 3

 

Jordi Rabionet

Vídeo del partit:

Fotos del partit: